Młodzi kucharze z Kielc najlepsi w Polsce

Oskar Brzozowski oraz Wiktor Wolczyk z Kielc, zostali zwycięzcami II Mistrzostw Polski Szkół Gastronomicznych, które odbyły się w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego im. Danuty Siedzikówny „Inki”. W konkursie zmierzyli się najlepsi młodzi kucharze z całej Polski. Więcej o tym wydarzeniu opowiada Małgorzata Banasik-Rusak, dyrektor placówki.

- W Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego im. Danuty Siedzikówny „Inki” zmierzyli się najlepsi młodzi kucharze z całej Polski, podczas II Mistrzostw Polski Szkół Gastronomicznych. Jury degustacyjnemu przewodniczył znany kulinarny autorytet Karol Okrasa. Konkurs wygrali Oskar Brzozowski oraz Wiktor Wolczyk, nasi uczniowie, jesteśmy z tego powodu bardzo dumni i zadowoleni.

W kulinarnych zawodach udział wzięło 6 drużyn z całej Polski. Celem konkursu było m.in. zachęcenie młodych adeptów sztuki kulinarnej do pogłębiania wiedzy na temat nowoczesnych technik kulinarnych.

Fot. UM. Kielce

Opr. WM.