Jakie są najlepsze smaki na Mazowszu?

XV edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego to poszukiwanie najlepszych, najzdrowszych i najsmaczniejszych mazowieckich produktów. Co roku w konkursie biorą udział producenci żywności z terenu województwa mazowieckiego. Zarówno firmy komercyjne, jak i podmioty i organizacje wytwarzające żywność na mniejszą skalę, takie jak: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne. Produkt powinien być powtarzalny, by można go było promować przy różnych okazjach. Członkowie kapituły konkursu przy ocenie produktów będą zwracać uwagę na wysoką jakość produktu, smak i walory estetyczne, kultywowanie i popularyzowanie mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalność i innowacyjność w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa oraz promocji mazowieckiej żywności.

O tym, które smakołyki zdobędą tytuł przekonamy się na przełomie wiosny i lata.